Skarpnäcksfältet: Konsert, kyrkoval, berättarkafé och medborgardialog

foto © Wakili

UTVALT •  Idag kl 15.00: Gratis söndagskonsert med Wakili i Kulturhuset. Kyrkovalet pågår fram till kl 20.00 vid Markusplatsen mittemot. Om du vill att ditt evenemang ska synas i ett sånt här inlägg framöver, så maila till kalendarie@skarpnacksnyheter.se. Skicka gärna med en bild och en webblänk till mer information.

Söndag 17/9

KONSERT • kl 15.00. För kärlek och sammanhållning i Skarpnäck! Gratiskonsert med afroreggaebandet Wakili , Skarpnäcks Kulturhus, på utomhusscenen om vädret tillåter. Jamaican Food Wagon finns också på plats. Tidigare artikel här.

KYRKOVAL • kl 10-20. Alla som den 28 augusti i år hade fyllt 16 år och var medlemmar i Svenska Kyrkan kan gå och rösta i kyrkovalet på Markusplatsen i Skarnäck idag. Det räcker att ta med legitimation för att få rösta. Här är Kyrkans tidnings valguide. Tidigare har de flesta församlingar haft samlingslistor, där platserna är fördelade politiskt enligt utfallet i kommunens eller stadsdelens föregående riksdagsval, eftersom valdeltagandet brukar vara väldigt lågt. Men i år har valet blivit extra uppmärksammat på grund av att konservativa partier har satsat på egna listor och vill försöka ta över makten i kyrkan. Svenska kyrkan är en av Sveriges största verksamheter med 45 miljarder i tillgångar.

Måndag 18/9

MEDBORGARDIALOG • kl 18-19. Finansborgarrådet Karin Wanngård kommer till Biograf Reflexen i Kärrtorp kl 18-19 på måndag för att möta medborgare i Skarpnäck. Mötet är en del av Stockholms stads så kallade medborgardialog. Wanngård ska besöka alla stadsdelar och nu har turen kommit till Skarpnäck. Men mötet är bara en timme långt, så kom väl förberedd och var beredd på att fatta dig kort om du vill framföra en pitch om något.

Tisdag 19/9 

BERÄTTELSER • kl 18.30. Föreningen Liv i Sverige arrangerar Berättarkafé på Skarpnäcks Folkhögskola tisdag 19/9. Fika serveras från kl 18.00. Se också artikel i tidningen mitt-i.

Torsdag 21/9

POLITIKERMÖTE • kl 18.00. Sammanträde i stadsdelsnämnden, i Skarpnäcks Kulturhus. Inledande frågestund. Alla som vill lyssna är välkomna. Det ska bland annat handla om äldreomsorg. Handlingarna finns till påseende hos bibliotek och medborgarkontor. Här hittar du också alla handlingar på webben.