Skottlossningar, rån och annat elände

Under några dagar nu i mitten av augusti har det varit flera stora pådrag i Skarpnäck, igen, med helikoptrar, polisinsatser och oro bland de boende. Därför startar vi nu en mer regelbunden nyhetsrapportering på den här nyhetssajten.

Vi som grundat den här webbplatsen inser att vi behövs som förmedlare av nyheter i vårt närområde, för att berätta mer ingående om vad som egentligen händer i och runt Skarpnäck. Om inte annat så för att öka tryggheten i vårt närområde. För vi vet att det känns tryggare att veta vad som händer ute på byn, än att bara sitta hemma och höra helikoptrar, polisbilar och andra blåljuspådrag och vara rädd.

Vi vill motverka rädslan. Vi vill att ni som läser ska lära känna varandra och orten där ni bor. Vi vill berätta om vad som görs i stadsdelen för att öka tryggheten för oss, för våra ungdomar och barn. Vi vill berätta om Skarpnäck och om alla oss som bor här, lyfta fram personer som gör insatser för andra och för vårt närsamhälle, prata med folk som bor eller jobbar här och berätta om de många olika verksamheter som pågår runt om i Skarpnäck.

Fokus kommer att ligga på det som kallas Skarpnäcks gård, med omgivningar, men vi vill också kunna berätta mer om vad som händer i närområdet. Vi ska dessutom försöka reda ut om det egentligen var så mycket bättre förr.

Vill du delta i berättandet, till exempel genom att skriva krönikor, eller skriva debattartiklar (OBS! att vi inte efterlyser insändare, utan konstruktiva debattartiklar, som belyser ett specifikt problem och föreslår en lösning i en lite längre och genomarbetad text) är ni välkomna att höra av er.

Vi tar emot nyhetstips, förslag och frågor, på mailadress:
redaktionen [at] skarpnacksnyheter.se

Vi återkommer inom kort med mer regelbundna nyheter.

Redaktionen