Två månader med Skarpnäcks Nyheter

""
Skarpnäcks allé. Foto © Aminata Grut.

Ett nytt delmål är uppnått! Tvåhundra personer gillar vår sida på Facebook! ??? Och vi firar två månader med tidningen! Stort tack till er som läser och gillar Skarpnäcks Nyheter!

Vi startade nättidningen på allvar den 16 augusti 2017, med fokus på Skarpnäcksfältet. Och det blev en rivstart, när tidningen plötsligt en dag kändes helt nödvändig att dra igång efter sommarens upprepade skjutningar i området.

Idén bakom tidningen är att den ska ge möjlighet att nörda ner sig i det lokala, spegla och berätta om människorna och sammanhangen här, men också ge er som läser kunskap om hur ni kan påverka och en mer nyanserad bild av allt som händer, plus en känsla av att vårt område och ni själva är värdefulla, värda att skriva om. 

Just nu har tidningen hunnit få lite över 200 följare på Facebook och den mest lästa artikeln, om lokala musiker och deras gratiskonsert, har setts av nästan åtta tusen personer samt delats över 300 gånger. Målet är närmast att etablera Skarpnäcks Nyheter som en trovärdig och stabil spelare i det lokala medielandskapet.

Våra första två månader med lite mer regelbunden utgivning har varit väldigt lärorika. De artiklar som setts och delats av flest personer är (som vi trodde) de allra mest lokala. Särskilt har ni läsare gillat våra reportage om Skarpnäcksbor och artiklarna med fakta om Skarpnäck.

Vi fortsätter såklart att utveckla vår mikrolokala bevakning, innehållet och publikkontakterna. Tack för alla tips, input – och förståelse för att utgivningstakten på vår nyhetssajt inte är lika hög som i de andra utmärkta publikationer som bevakar vårt område. Vad vi kan och vill bli bäst på är framför allt att vara just lokala och på att ge er en mer nyanserad bild av vad som händer i Skarpnäck.

Följer ni vårt flöde på Facebook och på Twitter, får ni också de viktigaste nyheterna från andra medier som handlar om Skarpnäck och sådant som berör oss.

Aminata Grut
2017-10-15, kl 23:17
redaktion@skarpnacksnyheter.se

 

Vår mest populära artikel hittills.
Vi bjuder på konsert för kärlek och sammanhållning” (sett av 7976 personer)

Näst populärast just nu.
Skarpnäck – från vikingatid till rally och flygfält
De kämpar in i det sista för sin son som ska utvisas
Testa dig själv – tio frågor om Skarpnäck