Femte personrånet på kort tid i området Skarpnäck–Bagarmossen

Karta: Google Maps.

Strax före klockan sju på lördagkvällen inträffade ännu ett personrån, denna gång på en gångväg i närheten av Bagarmossens centrum, där två gärningsmän sparkade och slog en man samt tog hans mobiltelefon.

Efter rånet försvann förövarna till fots i riktning mot Rusthållarvägen. Den person som utsattes för rånet kunde själv ta sig hem till sin bostad. Ett antal polispatruller befinner sig nu i området för att söka vittnen och gärningsmän. Även polishelikopter används i eftersökningarna mellan Bagarmossen och Skarpnäck.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med vittnesmål.

Rånet är det femte på kort tid i området, som genomförts på liknande sätt. Polisen har sedan tidigare, enligt en artikel i tidningen Hammarby-Skarpnäck, två utredare som arbetar med ärendena och uppger att det finns likheter både geografiskt, tidsmässigt samt i signalement. Det har under samma tid också genomförts ett antal misslyckade rånförsök i norra Sköndal, men dessa har inte satts i samband med rånen i Skarpnäck–Bagarmossen.

Texten uppdateras.

Redaktionen
2018-02-17 kl 19:32

 

Fakta

9 januari, kl 21.30. Två gärningsmän med kniv rånar en person på Uppvindsgatan i Skarpnäck.

18 januari, kl 15.15. Två gärningsmän med kniv rånar en person på ett motionsspår i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen.

19 januari, kl 14.20. Två gärningsmän med kniv överfaller och misshandlar en man på ett motionsspår i skogen mellan Skarpnäck och Bagarmossen, samt stjäl hans mobil.

30 januari, kl 20.10: Tre gärningsmän med kniv misshandlar och rånar en person på Skarpnäcks gårdsväg, samt stjäl hans klocka och cykel.

17 februari, kl 18.58: Två gärningsmän rånar en man på hans mobiltelefon, på en gångväg i närheten av Bagarmossens centrum. Mannen hotas och misshandlas med sparkar och slag.