Bilbrand och kraftig smäll oroade boende

Sportfältet i Skarpnäck, parkeringen markerad med en vit pil. Karta: Google maps

Polis och räddningstjänst var snabbt på plats för att släcka en bilbrand, vid sportfältet i Skarpnäcks gård, efter att boende hört en kraftig smäll vid ett-tiden natten mot torsdag 2 augusti. Detonationen var så kraftig att den hördes över stora delar av södra Stockholm.

Bilen låg på sidan enligt vittnesuppgifter på Facebook och Snapchat, då räddningstjänsten anlände. Orsaken till bilbranden är fortfarande okänd och det är oklart vad den kraftiga smällen berodde på. Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats i samband med branden.

Den kraftiga smällen oroade många i Kärrtorp, Bagarmossen och andra områden nära Skarpnäck och det gjorde att flera började diskutera händelsen intensivt i lokala Facebookgrupper. Ungdomar delade bilder från branden och släckningsarbetet via Snapchat. Ovanligt många boende i söderort är vakna sent just nu, när natten erbjuder svalka, sköna kvällspromenader i skydd från den starka hettan dagtid och möjlighet att vädra bostaden. Det gjorde att många också hörde smällen.

SN/AG
Torsdag 2 augusti kl 02:30
(karta: Google maps)