Det här är Skarpnäcks Nyheter

Nu kör vi en slowstarter. Efter en tid med väldigt låg aktivitet kommer vi nu att börja publicera artiklar oftare här på sajten, med målet att ge dig som bor i Skarpnäck information och nyheter.

Skarpnäcks nyheter har en nyhetssida på Facebook, vi finns också på Instagram och X (f.d. Twitter). Vi har dessutom en Facebookgrupp där tanken är att fungera som anslagstavla för aktuella event, arrangemang och erbjudanden för lokalt bosatta. På så sätt kan vi komplettera och inte konkurrera med exempelvis gruppen Levande Skarpnäck, där folk pratar med varandra om sånt som händer i vår ort, berättar om upphittade saker osv.

På Facebook och Twitter re-postar vi ofta det andra skriver om Skarpnäck. Exempelvis har gratistidningen Mitt-i blivit riktigt bra på att bevaka lokala nyheter. Men här på sajten postar vi sånt vi själva har skrivit, där upphovsrätt till alla redaktionella texter och bilder tillhör oss om inte något annat anges, tex när bilder har tagits av någon som anges som fotograf.

Vi lovar inte att bli lika aktiva som en dagstidning eller ens en veckotidning, men det blir mer aktivitet under hösten. Hur mycket beror på olika faktorer som tex tillgänglig tid, vilka som ska vara med och publicera, samt hur vi utvecklar målet för den här fria onlinepublikationen. Om du har idéer eller tankar kring plattformen eller hur vi ska använda den framåt och vill dela med dig av dem, är du välkommen att höra av dig via Facebook, eller mejl till redaktionen.