”Anton V” filmar kollektivtrafik i Skarpnäck och världen runt

TRAFIK • Hans specialitet är att filma kollektivtrafik. De flesta av hans långa tagningar sker ombord på tåg och bussar eller åkandes på skateboard genom entréer och längs perronger, i hela världen. Men själv är han en doldis. 

Vi har berättat kort om filmerna förut. Med nästan femton tusen prenumeranter på YouTube och tusentals egna konsekvent vidvinkelfilmade coola videor från kollektivtrafik i hela världen är ”Anton V”, som han kallar sig för, en numera ganska känd YouTuber vars konto startades i april 2015. Men han syns aldrig själv i filmerna, annat än med kortet i handen på SL:s blippande kortavläsare. Vid några tillfällen åker han tillsammans med ett barn och de verkar tala svenska med varandra.

”Anton V” twittrar regelbundet ut länkar till nya filmer. Bli inte förvånade om han också blandar filmerna med lätt groteska tweets då och då.

Våra försök att nå honom har inte lyckats. Vet någon ens vem han är? Bor han i Skarpnäck? Vi är nyfikna. Och det är vi inte ensamma om. Av kommentarerna på YouTube att döma har flera andra redaktioner också försökt nå honom för att få lov att ladda upp och använda delar av hans filmer på sina egna sajter.

Om någon vet mer om ”Anton V” får ni gärna höra av er till oss på Skarpnäcks Nyheter. Här serverar i er ännu en av de tweets som postats om kollektivtrafik i Skarpnäck. Och det finns många, många fler videor på YouTube. Enjoy!

text: Aminata Grut
2017-10-25 kl 05:00
redaktion@skarpnacksnyheter.se

Relaterat
Anton V på Youtube (öppnas i nytt fönster)
Anton V på Twitter (öppnas i nytt fönster)