Polisinsats i Dalen efter dödlig skjutning torsdag kväll

I torsdags kväll sköts två män i Dalen. En avled direkt på platsen, den andre var pratbar efter händelsen. Vittnen såg flera personer fly från platsen på cykel. Men först på fredagen, strax före kl 11:00 på förmiddagen, bekräftade polisen dödsfallet, efter att de anhöriga underrättats. 

Polisen inledde på fredagen en så kallad trygghetsskapande insats i Dalen, med utökad polisnärvaro i området under eftermiddagen och under kvällen, sa Lars Byström, Stockholmspolisen.

Var är syftet med insatsen?

– Vi ser till att ha uniformerad personal i området dels för att människor som kanske är oroliga ska kunna känna sig lugnare, men också för att kunna fånga upp fler vittnesmål. 

Har ni någon misstänkt?

– Vi har flera pågående insatser mot grovt kriminella och vet ungefär vilka grupperingar det handlar om. Det viktigaste för oss just nu i det här läget är att kunna lagföra de som ligger bakom den här skjutningen och för det behövs bevisning och vittnesmål.

Ni har hållit ett fyrtiotal förhör redan, har de gett något?

– Vi vill gärna ha in så mycket uppgifter som möjligt och ser hellre att folk hör av sig en gång för mycket till oss om de har gjort iakttagelser. 

Aminata Grut
2017-10-20, kl 12:58

Relaterat
En man död, Omni 2017-10-20