”Digital, mikrolokal nyhetssajt. På jakt efter stories, hangouts och bilder som berättar om de stora sammanhangen med utgångspunkt i det lokala”.


Vi är en lokal, fristående och politiskt obunden nyhetssajt
, med nyheter och reportage av och för Skarpnäcksbor, från främst Skarpnäcksfältet (Skarpnäcks gård) där redaktionen ligger, men även från andra delar av världen. Målet är att i första hand berätta om närområdet och vad som händer i Skarpnäcks stadsdel.

Vi publicerar nyheter och reportage, numera mycket oregelbundet men ändå så snart som möjligt då någon större händelse inträffar, sedan den 16 augusti 2017. Vi jobbar kontinuerligt på att utveckla sajten, materialet och våra samarbeten. Vi vill att innehållet ska vara intressant, enkelt att ta till sig och lika lätt att läsa på en dator som i mobilen eller på en surfplatta.

En viktig målsättning för oss är att kunna bidra till större trygghet och kunskap om närsamhället – genom att publicera berättelser, bilder, fakta, nyheter och information om stadsdelen och alla oss som bor, pluggar och arbetar här. Vi vill lyfta fram personer som gör insatser för andra. Vi vill låta människor berätta om sig själva och vad de drömmer om. Vi vill berätta om vilka verksamheter som pågår runt om i stadsdelen och vi vill ge utrymme för kultur, nöje, debatt och krönikörer.

Grundläggande utgångspunkter för vårt redaktionella arbete är att texter och reportage ska vara neutrala och baserade på bekräftade uppgifter, samt att vi ska utgå från principerna om demokrati och alla människors lika värde.

Redaktionen startades av professionella journalister, men är just nu obemannad. Chefredaktör har varit Aminata Grut, 2015-2016 på Ekot, Sveriges Radio och tidigare på en rad andra nyhetsredaktioner, under 2017-2018 i Bonnier Broadcastings UX-team (TV4 och C More), från augusti 2018 utvecklingsredaktör för Riksförbundet Attentions digitala plattformar.

Vår utgivning sker för närvarande helt ideellt. Vi har inga intäkter, sponsorer eller bidrag. Kinti productions förlag står formellt som utgivare, men redaktionen är fristående. Ännu så länge är vi också helt reklamfria. Det kan bli aktuellt att fråga er läsare om ni är beredda att stödja vårt arbete. Det kan även hända att reportage vi publicerar här också syns i andra medier. Om och hur utgivningen ska fortsätta, hur ofta material ska publiceras och hur det hela ska finansieras på längre sikt är nästa fråga.

Sociala medier
Du kan gilla vår Facebooksida
följa oss på Twitter,
eller på Instagram,
eller maila:  redaktion [at] skarpnacksnyheter.se

Var med och finansiera!
Tycker du att det vi gör är bra? Just nu är allt vi gör ideellt finansierat.
Vi tar tacksamt emot bidrag till verksamheten via Swish1231 47 33 47mottagare: Skarpnäcks Nyheter.
Du kan scanna QR-koden här under – alla uppgifter utom beloppet fylls då i automatiskt. 

På återseende!
Redaktionen